Seksualno uznemiravanje ili hajka u Domu za ometene u Tutinu? (VIDEO)

Seksualno uznemiravanje ili hajka u Domu za ometene u Tutinu? (VIDEO)

Saša Jovanović iz Leskovca čiji sin  Marko boravi u u Domu za lica ometena u razvoju u Tutinu,tvrdi za portal A1 da je njegovom sinu  slomljena ruka, a da to nadležni nisu primetili i naglasio  da njegov sin noćima ne spava zbog trauma koje je doživeo u domu, tvrdeći da  ga je drugi štićenik  doma noću seksualno uznemiravao. S druge strane, direktor ove ustanove Omer Đondić tvrdi  za naš portal da su oni uradili sve po propisima lekara i da su neistinite tvrdnje o sekusalnom uznemiravanju. Direktor dodaje da je ovo politička hajka i da mu je zao što je otac njihovog korisnika izmanipulisan.

Prema rečima Saše Jovanovića zbog smrti njegovog oca nije mogao doći ranije u Tutin, ali kada je došao ,kako kaže nije mogao da veruje u kakvom stanju vidi svoje dete.

„Moje dete je bilo po licu skroz izgrebano,psihički uništeno,neispavano, ruka natečena.Imam snimak lekara imam sve. U ponedeljak ide tužba Domu za lica ometena u razvoju i Ddomu zdravlja u Tutinu“,kaže Jovanović.

On dodaje da je njegovo dete i seksualno uznemiravano.

„Moj sin kaže ,on dolazi noću da me ljubi,skida se,dodiruje me i uznemirva me. Moja žena i ja noćina ne spvamo zbog tih trauma, jer nam se sin svako veče budi i govori iste stvari.I sam direktor mi je potvrdio da postoji jedan korisnik,ali da se sve drži pod kontrolom.“, kaže Jovanović.

Jovanović zaključuje   da  ga tamo neće vraćati.

S druge strane, direktor ove ustanove Omer Đondić za A1 kaže  kaže da je reč o nameštenoj aferi čiji je cilj urušavanje ugleda doma i kako tvrdi prekrivanja malverzacija koje su se dešavale ranije.

„Razumem brigu roditelja, međutim žao mi je što je namerno ili nenamerno zloupotrebljen zarad jedne političke afere,koja ima za cilj udarac na mene kao novog vršioca dužnosti dirktora,ali i  da poljulja ugled svih radnika“ kaže Đondić.

On negira sve navode o sekusalnom uznemiravanju  njihovog korisnika Marka.

„Naravno da nije istina da je naš korsnik sekusalno uznemiravan i naravno da nije istina da sam mu potvrdio da u našaoj ustanovi postoje takvi pojedinci,pre svega zato što sam ja u domu svega tri meseca i takve informacije mi nisu poznate.Želim reći da je naš razgovor bio konstruktivan i prijateljski i da mi nije jasno zašto je promenio mišljenje nakon dva dana.“ kaže direktor ove ustanove Omer Đondić.

Đondić je dodao da su sve nadležne  institucije u zemlji upoznate sa događajem i da će uskoro sve izaći na videlo.

Opširnije o ovom događaju pogledajte i videu ispod, gde ćete čuti obe strane o ovom događaju.

 

 

 

 

 

CATEGORIES
Share This