Sedmočlana porodica iz Novog Pazara živi u dvadeset šest kvadrata

Sedmočlana porodica iz Novog Pazara živi u dvadeset šest kvadrata

U dvadeset i šest kvadarata živi sedmočlana porodica Huseinović. Udruženje Ennisa u saradnji sa Eminom Bajrami iz dijaspore pokreće akciju kako bi se ovoj porodici obezbedio novi dom za koju je potrebno 70.000 eura.

Huseinovići žive u Novom Pazaru a najveći problem za ovu porodicu predstavlja stara oronula zgrada u kojoj oni žive kao i stan čija površina iznosi samo dvadeset šest kvadrata.

”Teško je baš dosta i za zdravlje i za sve ostalo, ali Allah pomaže. Molim sve dobre ljude, ko je god u mogućnosti da nam pomogne”, rekla se ćerka porodice Huseinović.

Nikada nisu tražili ništa, trude se da zarade koliko mogu ali to nije dovoljno da pokrije sve troškove. Ideja je da se ovoj porodici obezbedi pristojan dok gde će moći normalno da žive.

Pre nekoliko godina su uspeli da malu ostavu preurede i obezbede sopstveni tuš i mokri čvor jer je kupatilo u zgradi zajedničko.

“Želja mi je isto ako bi moglo bilo kako da mi roditelji njihovu starost dočekaju u novom, komfornom životu, da ne spavaju na podu”, kaže ova dvadesetšestogodišnjakinja.

Osim sa malim prostorom za život Huseinovići se bore i da zdravstvenim problemima. Majka je trenutno na operaciji raka debelog creva u Beogradu, a ćerka je 2005. godine otkrila da ima ozbiljnih problema sa bubrezima.

”Tada sam saznala da imam ozbiljno oboljenje bubrega, zatim 2014. godine počele su nesvestice, lečila sam se ovde ali sam dugo to krila od roditelja, jer je to bio jako težak period, to su saznali iz škole jer sam tada pohađala srednju školu”, kaže Huseinović.

Ova dvadesetšestogodišnjakinja u Nemačkoj gde se i operisala je saznala da je njeno stanje teže nego što su ona i njena porodica mislili.

“Tada sam saznala da imam tumor desnog grudnog koša, koji se širi. Bila sam dobro jedno vreme ali onda su se vratili isti problemi nesvestica, gušenje. Ugrađen mi je pejsmejker 2021. godine u septembru mesecu”, kaže ćerka Huseinovićz

Huseinovići se trude da vode računa o svom malom, skromnom domu ali šta god oni učinili stanje je i dalje loše. Unuci su mali i još uvek nisu svesni situacije u kojoj se njihova porodica nalazi.

Udruženje En-nisa i Emina Bajrami pozivaju dobre ljude da učestvuju u akciji koju oni trenutno realizuju. Nadaju se da će se odazvati što veći broj ljudi kako bi se porodici Huseinović što pre obezbedio novi dom.

 

CATEGORIES
Share This