SDP se ograđuje od targetiranja novinara od strane RTV

SDP se ograđuje od targetiranja novinara od strane RTV

Sandžačka demokratska partija ograđuje se od targetiranja medija u ovom sličaju portala A1 i Enesa Radetinca od strane Radio televizije Novi Pazar i ističu da ne mogu stati na stranu bilo kakvog targetiranja naročito novinara koji pokazuju u svom djelovanju da hoće, žele i mogu da budu objektivni u svom delovanju i izveštavanju.

Sandžačka demokratska partija ne može stojati iza bilo kakvog targetiranja pogotovo novinara koji pokazuju u svom delovanju da žele, hoće i mogu da budu objektivni u izveštavanju”, naglasio je Đekić, ispred SDP-a.

Na pitanje kako komentariše to što se Novi Pazar nalazi na vrhu liste po izdvajanjima sredstava na medijskim konkursima za jedan medij na kojima je preko 80% sredstava otišlo jednom privatnom mediju Đekić kaže: “To je tema koja je u prethodnom periodu bila interesantna medijima i svim činiocima u političkom životu u Novom Pazaru i u Sandžaku i to jeste sigurno na čemu u narednom periodu treba da se radi i nešto što će se u narednom periodu sigurno i promeniti. Mi smo već imali neke interne razgovore o tome kako u narednom periodu nastupati kada su ti poslovi u pitanju”.

Na današnjoj konferenciji najavljen je i Veliki kongres Sandžačke Demokratske Partije, zakazan za 13. april u Kulturnom centru Novog Pazara. Na kongresu će prisustvovati svi delegati iz gradova regiona. Glavni fokus kongresa će biti izbor novog predsednika, novog predsedništva i novog glavnog odbora stranke

Đekić je istakao da su promene bile najavljene i na konferenciji održanoj 15. januara u SDP-u, kao i da očekuje da će u narednom periodu doći do značajnih promena unutar stranke.

“Ono što ste vi u prethodnom periodu videli je da je došlo do određenih najavljenih kadrovskih promena u lokalnoj samoupravi. Takođe i na čelnim funkcijama u javnim preduzećima i ustanovama i naše aktivnosti i u narednom periodu će biti usmerene u tom pravcu odnosno potražićemo dobra kadrovska rešenja da bi smo suštinski poboljšali funkcionisanje lokalne samouprave u Novom Pazaru”, dodao je Fahrudin Đekić, ispred stranke SDP.

Još jednom podsećamo na kongresu će se birati novi predsednik stranke, novo predsedništvo i novi glavni odbor Sandžačke demokratske partije.

CATEGORIES
Share This