SDP poziva Bošnjake da se prijave na konkurs za policajce

SDP poziva Bošnjake da se prijave na konkurs za policajce

Sandžačka demokratska partija pozvala je prvenstveno Bošnjake , kao i sve druge, da se prijave na konkurs za policajce u što većem broju kako bi stvorili uslove da najbolji kandidati budu izabrani.

Oni su  istakli  važnost aktuelnog konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za prijem 25 novih policajaca na području PU Novi Pazar.

„SDP prvenstveno poziva sugrađane bošnjačke nacionalnosti, kao i sve druge, da se prijave u što većem broju kako bi stvorili uslove da najbolji kandidati budu izabrani. Adekvatan prijem novih službenika MUP-a će imati izuzetno pozitivne refleksije na jačanje poverenja između Bošnjaka i državnih institucija, dok bi suprotno dovelo do produbljivanja nezadovoljstva.“ istakao predsednik je GrO SDP-a, Vahidin Melajac.

On dodaje da se SDP se od svog osnivanja zalaže za politiku rješavanja otvorenih pitanja unutar sistema, što je, kako kaže,  dovelo do brojnih investicija i ogromnog napretka u Novom Pazaru.

“ Mi smo uvek znali prepoznati i pohvaliti svaki pozitivan čin, ali istovremeno smo kao odgovoran politički subjekt uvek ukazivali na propuste i oblasti gde je jasno da postoji veliki prostor za napredak. Uvek smo ukazivali na važnost ravnomerne zastupljenosti Bošnjaka u ključnim institucijama, uključujući policiju, sudstvo i tužilaštvo. Mi smo stava da je konkurs za novih 25 policajaca prilika da se ostvari suštinsko i simbolično značenje, šaljući poruku da je sistem posvećen rešavanju svih otvorenih pitanja”, rekao je Melajac.

Osim Sandžačke demokratske partije proteklih dana i Bošnjačko nacionalno vijeće je pozvalo Bošnjake da se prijave u što većem broju.

Pre par dana, poziv pripadnicima nacionalnih manjina da se prijave na konkurs uputili su i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Misija OEBS u Srbiji.

MUP je pre nedelju dana raspisao konkurs za 25 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, kao i 12 za Prijepolje.

Među polaznicima u Novom Pazaru, 10 će biti obučeno za policajce, a 15 za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda.

Za potrebe Policijske uprave u Prijepolju 10 polaznika su budući policajci, a dva saobraćajci.

Zainteresovani kandidati, koji ispunjavaju uslove za upis mogu da se prijave do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta, kada se i izjašnjavaju za koje od ponuđenih radnih mesta žele da prođu stručno osposobljavanje.

CATEGORIES
Share This