BNV: Pratićemo konkurs za policajce, Bošnjaci da se prijave u što većem broju

BNV: Pratićemo konkurs za policajce, Bošnjaci da se prijave u što većem broju

Predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Fuad Baćićanin pozvao je danas Bošnjake da se u što većem broju prijave na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za prijem budućih policajaca i saobraćajaca, kao i da tom prilikom naglase svoju nacionalnu pripadnost.

Baćićanin je nakon sastanka sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru Nerminom Ljajićem novinarima rekao da se prvi put vodi zajednička kampanja u kojoj se nacionalne manjine pozivaju da se prijave na konkurs.

“Već smo imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima Policijske uprave u Novom Pazaru i želja nam je bila da nam oni jasno predstave konkurs, i pozovemo Bošnjaka da se prijave u što većem broju. Smatramo da se jedino većim zapošljavanjem Bošnjaka u državnim službama može graditi njihovo poverenje u državu u kojoj žive”, rekao je Baćićanin.

Dodao je da će BNV rezultate konkursa pratiti do kraja, te da će u narednih nedelju dana aktivno biti uključeni u kampanju promovisanja konkursa i pozivanju Bošnjaka da se na njega prijave.

Pre par dana, poziv pripadnicima nacionalnih manjina da se prijave na konkurs uputili su i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Misija OEBS u Srbiji.

MUP je pre nedelju dana raspisao konkurs za 25 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, kao i 12 za Prijepolje.

Među polaznicima u Novom Pazaru, 10 će biti obučeno za policajce, a 15 za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda.

Za potrebe Policijske uprave u Prijepolju 10 polaznika su budući policajci, a dva saobraćajci.

Zainteresovani kandidati, koji ispunjavaju uslove za upis mogu da se prijave do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta, kada se i izjašnjavaju za koje od ponuđenih radnih mesta žele da prođu stručno osposobljavanje.

Izvor: Radio Sto plus

foto: BNV

CATEGORIES
Share This