SDP: Genocid nije prošao nekažnjeno (video)

SDP: Genocid nije prošao nekažnjeno (video)

Kaže se u saopštenju Sandžačke demokratske partije (SDP) da doživotna robija za Ratka Mladića je samo delimična satisfakcija za sve žrtve genocida, za njihove porodice, za sve one koji su ostali bez svojih najmiliji. Svesni smo da ova presuda neće ublažiti bol, niti umanjiti strahote koje su se dogodile, neće vratiti u život te nevine žrtve.

Oni dalje ističu, da je ovo pre svega, poruka da nikad nikome ne padne na pamet da nešto slično ponovi u budućnosti. Genocid je strašan zločin koji ne sme proći nekažnjeno. ‘’Neka buduće generacije uzmu pouku iz ovoga, šta je radio ovaj zločinac i kako je završio. On će ostatak svog života provesti u zatvoru, a njegovo ime za sva vremena ostaje simbol zla’’, stoji u saopštenju SDP-a.
Kako dalje dodaju, vreme  je da Ratka Mladića ostavimo da ga prezire istorija, a na nama je da iskoristimo svoje vreme i svoj emanet da izgradimo bolje odnose među svim narodima na našem prostoru, da zajedno izgradimo budućnost koju je Ratko Mladić i njemu slični pokušao da uništi, kažu iz Sandžačke demokratske partija.
https://youtu.be/wKwl9jddfiY
RUBRIKE
Podeli