SDA Sandžaka ponovo na vlasti u Tutinu ; SDP: Sednica bez zakonske osnove

SDA Sandžaka ponovo na vlasti u Tutinu ; SDP: Sednica bez zakonske osnove

Iz opštine Tutin danas stižu oprečne informacije, prema kojima je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka ponovo na vlasti, dok drugi tvrde da je sednica održana bez zakonske osnove.

Skupštinska većina, koju je činilo 17 odbornika te partije i dva samostalna, Ljutvija Balkan i Jašar Balić, koji su bivši članovi Stranke pravde i pomirenja (SPP), smenili su dosadašnjeg predsednika opštine Bajra Gegića i na njegovo mesto izabrali odbornicu SDA Sandžaka Refadiju Ademović.

Ona je prva žena na poziciji predsednice ove opštine, a po zanimanju je diplomirana inženjerka poljoprivrede, profesorica biologije i hemije.

Sa druge strane, Fazila Ferizović Berović, dosadašnja predsednica Skupštine opštine Tutin, tvrdi da je današnja sednica održana “bez zakonske osnove, te da predstavlja flagrantno kršenje procedura i propisa koji regulišu rad lokalne samouprave”.

Ona je u saopštenju za javnost navela da je sednica održana bez kvoruma, te da su nanjoj glasali oni koji nemaju mandat.

“Kao predsednica Skupštine, želim jasno istaći da nisam ovlastila niti odobrila zakazivanje ove sednice, a to može biti inicirano striktno u skladu sa zakonskim odredbama. Građani Tutina moraju znati da je ovaj pokušaj vraćanja Tutina u stanje bezakonja i nije ništa više nego podsetnik stare vlasti kako su oni radili i kako bi radili da im se ponovo ukaže prilika“, navela je Berovićeva.

Ona je istakla da je o svemu obavestila nadležne organe radi preduzimanja odgovarajućih koraka u cilju utvrđivanja odgovornosti.

Muftija Zukorlić počasni građanin Tutina

Odbornici Skuopštine opštine Tutin danas su plaketu počasnog građanina posthumno dodelili muftiji Muameru Zukorliću, koju su primili odbornici Balkan i Balić.

Međutim, iz Mufty Fondacije tvrde da su njih dvojica “neprimereno prisvojili ovo priznanje, koje je trebalo biti uručeno nekome od članova Zukorlićeve porodice“.

“Apelujemo na sve političke aktere da se vrate principima pravednosti, transparentnosti i odgovornosti, da upute izvinjenje porodici rahmetli muftije i da u narednom periodu na dostojanstven način ukažu poštovanje prema njegovom liku i delu. Fondacija će preduzeti sve neophodne korake, kako bi se očuvala istinska vrednost i poštovanje prema nasleđu našeg osnivača rahmetli muftije“, naveli su u ovoj Fondaciji.

Lokalni izbori u Tutinu biće održani 2. juna ove godine.

 

 

 

Foto: Opština Tutin-Oficijalna stranica na Facebooku
Izvor: FreeMedia

CATEGORIES
Share This