SDA: Nazive ustanova u Novom Pazaru prilagoditi identitetu grada (video)

SDA: Nazive ustanova u Novom Pazaru prilagoditi identitetu grada (video)

Odbornica Sandžačke demokratske akciije(SDA) Sandžaka Saima Brunčević kazala je danas na koferenciji za medije da će pokrenuti inicijativu o promeni naziva javnih ustanova na teritoriji grada Novog Pazara gde trenutno postoji 13 javnih ustanova koje ni na koji način ne održavaju ono što Novi Pazar jeste i da se ne mogu smatrati odrazom grada i onima koji u njemu žive.

Ona je istakla da nazivi javnih ustanova treba da govore o tome ko smo , šta smo i kome pripadamo i da nazive ustanova treba prilagoditi identitetu Novog Pazara i njegovih građana.

“Cilj je da se kroz javne institucije Novi Pazar prepozna i pozicionira kao centar Sandžaka, kao sredina sa bogatom istorijom, ali i kao mesto koje kroz nazive javnih ustanova naglašava svoje antifašističko opredeljenje i distanciranje za Bošnjake spornih istorijskih ličnosti”, kazala je Bručević.

Kako iz ove stranke kažu, jeste da,  institucije koje su otete od građana , a posebno od Bošnjaka u svakom smislu vrate onima kojima pripadaju, kao bi Novi Pazar bio ono što jeste i ono što će biti.

Ona dalje tvrdi da skupštinska većina nije prihvatila njihov predlog i da time jasno pokazala da ne želi da napravi pozitivan korak , kako bi Bošnjaci ustanove u ovom gradu smatrali kao svoje, ali da će oni kao odbornici SDA Sandžaka instistirati da je ovo veoma važno pitanje koje treba da se reši.

E. Ziljkić-A1

RUBRIKE
Podeli