SDA: Aktivirana eksplozivna naprava na kuću v.d predsednika SDA Sandžaka!

SDA: Aktivirana eksplozivna naprava na kuću v.d predsednika SDA Sandžaka!

Eksplozivna naprava velike razorne moći  aktivirana je sinoć oko 3 sata posle  ponoći u avliji ispred ulaza u porodičnu kuću vršioca dužnosti predsjednika SDA Sandžaka Saliha Hota u Tutinu,  koja je izazvala potres porodične kuće i susjednih stambenih objekata saopštila je Stranka demokrtaske akcije Sandžaka.

U saopštenju se dodaje da je Salih Hot, v.d. predsjednika SDA Sandžaka, je jedan od najuglednijih bošnjačkih predstavnika u Sandžaku.

„Smatramo da ovaj napad na v.d. predsjednika SDA Sandžaka Saliha Hota predstavlja rezultat tolerantnog odnosa državnih organa prema napadima na legitimne predstavnike Bošnjaka.SDA Sandžaka i dalje insistira da se zločini nad Bošnjacima Sandžaka rasvijetle, počinioci kazne i da se usaglasi nacionalna struktura zapošljenih u državnim organima sa javnim ovlašćenjima sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama.“ ,kaže se u saopštenju SDA Sandžaka.

Oni obaviještavaju članstvo SDA Sandžaka i javnost da ovaj teroristički akt na v.d. predsjednika SDA Sandžaka Saliha Hota neće zaustaviti započete aktivnosti na reformi i modernizaciji Stranke.

CATEGORIES
Share This