Samir Lekić novi predsednik Skupštine grada Novog Pazara, Šarenkapić zamenica

Samir Lekić novi predsednik Skupštine grada Novog Pazara, Šarenkapić zamenica

Prema informacijama koje je ekskluzivno saznao portal A1, Samir Lekić, blizak Sandžačkoj demokratskoj partiji, biće novi predsednik Skupštine grada Novog Pazara. Očekuje se da će njegovo imenovanje biti zvanično potvrđeno na konstitutivnoj sednici zakazanoj za 5. februar 2024. godine. Prema istim saznanjima, potpredsednica će biti isto iz redova SDP-a i to Alma Šarenkapić.

Izvori bliski SDP-u otkrili su da su Lekić i Šarenkapić , kako kažu, poznati po svom dugogodišnjem angažovanju u lokalnoj politici i doprinosu razvoju zajednice, izabrani su  zbog svoje posvećenosti i sposobnosti da vode Skupštinu u periodu koji je pred nama.

Pored Lekića i Šarenkapić, očekuje se da će funkciju gradonačelnika Novog Pazara opet obavljati Nihad Biševac, takođe istaknuti član lokalne političke partije.

„Ova promena u rukovodstvu dolazi u trenutku kada Novi Pazar stoji pred brojnim izazovima i mogućnostima, te se od nove administracije očekuju značajni koraci ka unapređenju života u gradu“, dodaje naš izvor.

Konstitutivna sednica, koja će se održati u Skupštini grada, predstavlja formalni početak rada novog saziva i ključni je događaj za političku budućnost Novog Pazara. Na dnevnom redu će biti potvrđivanja mandata odbornika i izbor novih čelnika.

Građani Novog Pazara sa nestrpljenjem iščekuju rezultate konstitutivne sednice, nadajući se da će nova rukovodstva doneti pozitivne promene i doprineti prosperitetu grada, ali i da vide ko će činiti novu većinu.

Podsećamo na lokalnim izborima održanim 17. decembra, Sandžačka demokratska partija (SDP) osvojila je 19 odborničkih mandata, Stranka pravde i pomirenja (SPP) 12, Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) 10, koalicija Srpska napredna stranka (SNS)-Socijalistička partija Srbije (SPS) pet i Građanski pokret Sandžaka (GPS) jedan odbornički mandat.

Za više informacija, pratite portal A1, koji će vas blagovremeno obaveštavati o svim novostima vezanim za politička dešavanja u Novom Pazaru.

CATEGORIES
Share This