Roditelji neće da šalju decu u školu dok se Sijarić ne vrati

Roditelji neće da šalju decu u školu dok se Sijarić ne vrati

Roditelji čija su deca bila kod učitelja Bahrije Sijarića iz novopazarske škole “ Ćamil Sijarić“ neće slati svoju decu u školu, sve dok se ne reši slučaj „Sijarić“. S druge strane direktor ove škole Hajradin Selimović rekao je za A1  da je to problem roditelja.

Amina Saćirović, jedna od roditelja koja je danas došla da pruži podršku učitelju Bahriji Sijariću, rekla je za A1 da  ona nema ništa protiv direktora i drugih učitelja, ali njeno dete a prvenstveno škola ne sme da izgubi odličnog pedagoga kao što je Bahrija Sijarić.

„Moje dete neće ići u školu dok se Bahrija Sijarić ne vrati, a ako se to ne desi, svoje dete ću prebaciti u drugu školu. Ovog mišljenja nisam samo ja, već svi roditelji čija su deca prvi razred završila kod njega.“ , rekla je Amina  Saćirović

Suad Ćorhamzić čiji sin je bio kod učitelja Sijarića  kaže da će njgeova  podrška biti tu do kraja.

„Moj sin je zvaršio prvi razred kod učitelja Bahrije Sijarića i mi smo prezadovoljni. Ne želim da se moje dete sada opet navikava na novog učitelja ili učiteljicu.

S druge strane direktor škole  Hajradin Selimović izjavio je za A1 da je to isključivo problem roditelja.

„Ista situacija bi bila i da je bio neko drugi. Rodtelji nek sami odluče, mi ćemo ukoliko se dece ne pojave obavesiti nadležne institucije, onda neka roditelji odgovaraju.“ ,rekao je Selimović.

Roditelji su istakli da će 2.septembra otići u školu ali bez dece da razgovaraju sa direktorom.

Da podsetimo, učitelj novopazarske Osnovne škole „ Ćamil Sijarić“ Bahrija Sijarić izjavio je danas da je nezakonito dobio otkaz od strane svog direktora i naglasio da će svoja prava tražiti preko suda. S druge strane direktor ove škole Hajradin Selimović rekao je za A1  da je morao nekog da predloži za tehnološki višak  jer  se smanjio broj odeljenja  i  istakao da je predolžio Bahriju Sijarića zato što je jedini muškarac među ženama.

Inače, direktor ove škole  Hajradin Selimović i učitelj Bahrija Sijarić su bili deo iste političke partije, tačnije Sandžačke narodne partije u trenutku kada je Selimović postavljen za direktora, a Sijarić počeo da radi kao učitelj.

Hajradin Selimović je i dalje visoki funkcioner Sandžačke narodne partije, dok je Sijarić prošle godine izašao iz te stranke i sada je deo Zukorlićeve SPP.

Enes Radetinac

 

 

CATEGORIES
Share This