RIK proglasio listu “Bošnjačka lista – Esad Džudžo”

RIK proglasio listu “Bošnjačka lista – Esad Džudžo”

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu „Bošnjačka lista – Esad Džudžo“ za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra.

Na listi se nalazi 12 kandidata, 23 manje nego što BNV broji većnika, a na čelu je predsednik Bošnjačkog demokratskog saveza (BDS) i bivši predsednik BNV-a Esad Džudžo.

Drugi je univerzitetski profesor Redžep Škrijelj, treća diplomirani pedagog Ilma Plojović, četvrti univerzitetski profesor Nazim Manić, a peti penzioner Džemail Halilagić.

Prvih 10 na listi kompletiraju vaspitačica Farisa Fetahović, profesor likovne umetnosti Irfan Adilović, inženjer saobraćaja Enver Ćorović, student Alma Smailagić i penzioner Ramiz Šaćirović.

Na listi se nalaze i vozač Almir Pejović, i ekonomista Amra Sadović.

Ta lista će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem pet, a RIK je ranije proglasio liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić”, “Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković”, “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” i “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane”, koju će predvoditi Admir Muratović.

CATEGORIES
Share This