Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa!

Rezultati izbora u Beogradu: Četiri liste iznad cenzusa!

Preliminarni rezultati beogradskih izbora koje su objavili IPSOS i CESID pokazuju da su samo četiri liste prešle cenzus od ukupno 24 koje su učestvovale na izborima.

IPSOS je saopštio da je na osnovu 97,4 odsto uzorka, lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ osvojila je 44,8%, lista „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ osvojila 18,8 procenata, lista „Aleksandar Šapić – Gradonačelnik“ 9,4 procenata i lista oko SPS-a 6,1 odsto.

Ostale liste nisu prešle cenzus.

Koalicija Dveri i pokreta Dosta je bilo osvojila je 3,9 odsto glasova, Ne davimo Beograd 3,5 procenta, radikali 2,4 procenta, lista oko Demokratske stranke 2,1 procenta, lista „Ljubiša Preletačević Beli“ osvojila je 2,4 odsto dok je DSS osvojila 1,1 odsto glasova. Ostali učesnii su ispod 1 procenta osvojenih glasova.

Cesid je na osnovu 88 obrađenih glasačkih mesta saopštio da je lista oko SNS-a osvojila 45,1 odsto glasova, Dragan Đilas 18,9% , Aleksandar Šapić 8,5% i lista oko SPS-a 6 procenta.

To bi značilo da je lista oko SNS-a osvojila 63 odbornička mandata, Đilas 26 mandata, Aleksandar Šapić 13 mandata i koalicija oko SPS-a osam mandata.

Prema podacima Cesida, izlaznost je bila 51%.

I prema rezultatima misije CRTA, samo četiri liste su prešle cenzus.

Na osnovu 81 odsto obrađenog uzorka najviše glasova birača osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“  44,9 odsto. Na drugom mestu je lista prevođena Draganom Đilasom 19 odsto, Aleksandar Šapić – 8,8 odsto,  koalicija SPS i Jedinstvena Srbija  sa 6 odsto.

Izlaznost je 50,8 odsto.

CATEGORIES
Share This