Rekordan broj vakcinisanih juče u Novom Pazaru i Tutinu

Rekordan broj vakcinisanih juče u Novom Pazaru i Tutinu

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa u ponedeljak je primilo 555 osoba u Novom Pazaru, a 107 u Tutinu, što predstavlja rekordne brojke vakcinisanih u jednom danu.

 

U prethodnih nedelju dana dnevno se vakcinisalo između 200 i 250 osoba, a pre toga oko 150.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić rekao je da tok vakcinacije ide uzlaznom linijom i da je u Novom Pazaru do sada vakcinisano 17.340 građana, a revakcinisano 12.750.

“U Tutinu je taj broj niži, pa do sada imamo 2.608 vakcinisanih, a revakcinisanih 1.712 osoba. Nadam se da su građani shvatili značaj vakcine i da će broj vakcinisanih i u narednom periodu rasti”, rekao je Spahić.

On je istakao da se poslednjih dana smiruje epidemiološka situacija, ali da ga ipak zabrinjava činjenica da je broj zaraženih na dnevnom nivou u Novom Pazaru odmah iza Beograda.

“To je rezultat onoga od čega mi strahujemo i na šta često upozoravamo. Mnogi naši sugrađani su se vratili normalnom načinu života, ostvaruju mnogo kontakata i ne pridržavaju se epidemioloških mera, što nikako nije dobro”, rekao je Spahić.

Svi građani Srbije, stariji od 16 godina, koji su se do juče vakcinisali, od danas do 15. juna mogu da se prijave za pomoć od 3.000 dinara, a novac će dobiti do 20. juna.

RUBRIKE
Podeli