Rekonstrukcija Motrilje poverena firmi iz Beograda

Rekonstrukcija Motrilje poverena firmi iz Beograda

Grad Novi Pazar odlučio je da posao rekonstrukcije Kule motrilje, vredan 22,7 miliona dinara, poveri kompaniji “Koto” iz Beograda koja je, zajedno sa firmom “DMD Krov” iz ovog grada, dostavila najpovoljniju ponudu na nedavno završenom tenderu, saznaje radio Sto plus.

Za posao obnove jednog od simbola Novog Pazara, prijavio se i konzorcijum koji su činile firme “Dekorat”, “Niković” i “Ornament investinženjering” iz Beograda, ali je njihova ponuda bila za oko 400.000 dinara skuplja, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost.

Prema podacima iz odluke o dodeli ugovora, kompanija “Koto” izvodiće sve ključne građevinske i restauratorske radove, dok će se “DMD Krov” baviti logistikom, nabavkom i transportom materijala i organizacijom gradilišta.

Inače, “Koto” je u javnosti poznat po tome što je izvodio radove na restauraciji “Pobednika” na Kalemegdanu, ali i tvrđave Novo Brdo na Kosovu tokom koje je došlo do obrušavanja dela zidova zbog čega je protiv odgovornih podneta krivična prijava, a dalji radovi im zabranjeni.

Radovi na rekonstrukciji Kule motrilje trebalo bi da traju 120 dana, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

RUBRIKE
Podeli