Raspisan konkurs za književnu nagradu Aladin Lukač

Raspisan konkurs za književnu nagradu Aladin Lukač

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje autorima mlađim od 27 godina za objavljenu knjigu poezije u prošloj i 2019. godini.

Urednica književnog programa ovog centra Almira Suljević rekla je radiju Sto plus da je zbog epidemije korona virusa i otkazivanja prošlogodišnjeg konkursa, odlučeno da se ove godine mogu prijaviti i autori koji su knjigu poezije objavili i u 2019.godini.

“Konkurs je otvoren do 1.juna ove godine, za autore koji pišu na srpskom, bosanskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku. Nagrada će biti jedna i nedeljiva i iznosiće 50.000 dinara, a uz prijavu je neophodno dostaviti tri primerka knjige, kao i adresu, telefon i e-mail autora”, rekla je Suljević.

Književnu nagradu “Aladin Lukač” ustanovili su Kulturni centar u Novom Pazaru i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara Aladina Lukača.

Nagrada je ustanovljena 2004. godine i ušla je u kalendar književnih nagrada koje se dodeljuju u Srbiji.

Pesnik Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

RUBRIKE
Podeli