Ramazanski vozić: Deca Novog Pazara u susret dočeku meseca Ramazana

Ramazanski vozić: Deca Novog Pazara u susret dočeku meseca Ramazana

Uoči dolaska meseca Ramazana, organizuje se manifestacija pod nazivom “Ramazanski vozić” u kojem učestvuju najmlađi građani ovog grada, naša deca. Manifestacija će se održati 10.03. sa početkom u 16.30h, kada će se otpočeti okupljanje kod “Doha” restorana. Od restorana “Doha“ će krenuti vozić, kolona dece, šetnja će se završiti kod Sinan-Begove džamije gde će decu dočekati pripremljen program i iznenađenje za njih.

 

U haremu Sinan-Begove dzamije biće organizovano posluženje za decu, razmena poklona, te će se nakon akšamskog ezana čestitati Ramazan.

“Zamislili smo da svako dijete ima spreman neki simbolični poklon, koji će dati drugaru pored sebe. Poklon ne treba biti nešto veliko, već treba da ima simbolično značenje.

Svaka majka vodi grupu svoje djece, vodeći računa da deca ne izlaze iz grupe“, dodaje organizatorka Amina Šehović Kamberović.

Organizator manifestacije je inicijativa “MamaMožeš”, koju vodi Amina Šehović Kamberović a ovu manifestaciju podržala su i manja preduzeća našeg grada.

“Gledajući kako druge kulture dočekuju svoje praznike, kako imaju svoje fešte, te kako njihova djeca sa čežnjom dočekuju te svoje praznike, došla sam na ideju da ovaj naš lijepi blagdan uljepšamo našoj djeci i time u njihovim srcima stvorimo čežnju i ljubav prema mjesecu Ramazanu, te da u njega uđu svečano i sa puno radosti” ističe Amina Šehović Kamberović.

Cilj manifestacije jeste da naša deca osete da je došao mesec koji u Islamu ima veliko značenje.

Do sada se prijavilo preko 150-oro dece, a do kraja nedelje očekuje se da će taj broj porasti i do 200.

Ovo je prvi vozić i događaj ovog tipa te iz ove inicijative pozivaju sve majke da dovedu svoju decu i tako im ulepšaju dolazak najlepšeg gosta, meseca Ramazana.

CATEGORIES
Share This