Radnik fabrike nameštaja Tahirović: “Bude i težih i lakših dana, ali u suštini zanimljivo je“ (VIDEO)

Radnik fabrike nameštaja Tahirović: “Bude i težih i lakših dana, ali u suštini zanimljivo je“ (VIDEO)

Današnji obilazak fabrike nameštaja Tahirović u Novom Pazaru okupio je predstavnike lokalne samouprave i novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i rukovodstvo ove porodične firme koja posluje već tri decenije.

Radnik ove kompanije, Aleksandar Pantović, korisnik programa NSZ “Moja prva plata“ kaže da je stekao važne veštine i da je zadovoljan radom u ovoj kompaniji.

Sa sada već 102 zaposlena, Tahirović se ponosi spojem tradicije i vrhunskog kvaliteta u proizvodnji nameštaja. Treća generacija porodice Tahirović vodi ovu firmu, nastalu u dvorištu kuće pre tri decenije.

“Prvo je bila zanatska radionica, ali s obzirom na promene koje su donele okolnosti morali smo se prilagoditi tržištu i povećati broj radnika. Rapisali smo konkurs za šest radnika u prodaji i osam u proizvodnji i potrebna nam je radna snaga tako da ovim putem pozivam sve zainteresovane da nam se jave“, rekao je vlasnik, Enes Tahirović.

Saradnja između Novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i ove firme pokazuje uspeh programa „Moja prva plata“ i „Stručna praksa“. „Nameštaj Tahirović“ angažovao je skoro 50 osoba u protekle tri godine uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

“I ove godine su, kao i prošle godine konkurisali za radnike i u proizvodnji i u prodaji i verujemo da će se prijaviti veliki broj zainteresovanih. Mi dugi niz godina poslujemo sa ovim poslodavcem i jako smo zadovoljni saradnjom“, rekao je direktor NSZ, Zoran Martinović.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, istakao je važnost postojanja kompanija poput Tahirovića čiji se proizvodi plasiraju širom zemlje, doprinoseći imidžu grada.

“Ovaj uspešan primer saradnje između lokalne industrije, Nacionalne službe za zapošljavanje i grada Novog Pazara, jasno pokazuje da partnerstva poput ovog ne samo što podržavaju ekonomski rast, već i pružaju priliku za zapošljavanje i razvoj zajednice“, rekao je Biševac.

Na teritoriji Novog Pazara, preko pet stotina ljudi je uključeno u finansijske mere aktivne politike zapošljavanja od početka ove godine zaključno sa krajem prošlog meseca.

CATEGORIES
Share This