Prvi sneg u 2024. stigao u Novi Pazar, Sjenicu i Prijepolje

Prvi sneg u 2024. stigao u Novi Pazar, Sjenicu i Prijepolje

Tokom jučerašnjeg dana i večeri, u Sjenici i Prijepolju zabeležene su snežne padavine, dok su i krovovi u Novom Pazaru prekriveni belinom. Na Kopaoniku prema poslednjim informacijama snežni pokrivač dostiže 24 cm visine, dok u Sjenici visina snežnog pokrivača iznosi 10cm.

Kolovozi su uglavnom prohodni, no vozači trebaju biti oprezni zbog mogućih lokalnih odrona uzrokovanih obilnijim padavinama, upozoravaju nadležne službe.

Na području Ivanjice i Novog Pazara, na putevima trećeg prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, s pojedinačnim delovima snega do 3 cm u raskvašenom stanju, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Meteorolozi prognoziraju temperature iznad nule i mogući prestanak snežnih padavina u narednim danima.

S obzirom na najavljene niske temperature, postoji rizik od pojave poledice u jutarnjim i večernjim satima, posebno na deonicama duž rečnih tokova, u kotlinama, klisurama i na putnim objektima.

Podsećamo da je u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti manja od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

CATEGORIES
Share This