Protest i obustava nastave zbog smene direktora škole u Novom Pazaru! (video)

Protest i obustava nastave zbog smene direktora škole u Novom Pazaru! (video)

Nastavnici  Osnovne škole Vuk Karadžić u Novom Pazaru u dogovoru sa roditeljima i učenicima bojkotovali su nastavu u toj školi zbog smene direktora  Zenuna Mučića. Kako kažu nastave neće biti dok ministar prosvete Mladen Šarčević ne povuče donetu odluku. 

Podršku nasitavnicima, učenicima i roditeljima prižili su sindikat, gradski aktiv direktora škola i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), koji su danas bili na protestu u dvorištu škole.

Aktiv direktora je svojim dopisom naglasio podršku koju Mučić ima od svih ostalih osnovnih i srednjih škola.

BNV je saopštio da  je  direktor  Osnove škole „Vuk Karadži“ jedan od prvih direktora koji je dao punu podršku nastavi na bosanskom jeziku i učestvovao u realizaciji programa uvođenja celokupne nastave na bosanskom jeziku u svojoj školi, kao i u celom Sandžaku.

Inače, Bošnjačko nacionalno vijeće je tu školu svojevremeno proglasilo za ustanovu od posebnog značaja za obrazovanje Bošnjaka u Republici Srbiji.

Da podsetimo, da  je Agencija za borbu protiv korupcije donela  rešenje kojim se preporučuje smena direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru Zenuna Mučića zbog sukoba interesa i kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korpucije.

Mučić je prekršio zakon jer je bio u sukobu interesa, a o kojem ih nije obavestio, prilikom zasnivanja radnog odnosa u toj školi njegove sestre Ajkune Muslić i ćerke Alme Mučić.

Podsećamo da je Agencija do sada donela dve preporuke za smene direktora u novopazarskim školama.

Direktora Osnovne škole “Desanka Maksimović” Munira Šabotića jer je zaposlio sina Anisa na mesto administrativnog radnika, a direktora Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića jer je zaposlio decu člana Školskog odbora Ismihane Murtezić, Aldinu i Aldina.

CATEGORIES
Share This