Prorektor DUNP-a poručio brucošima: “Odabrali ste univerzitet koji ispunjava sve standarde u pogledu kvaliteta nastave i nauke“

Prorektor DUNP-a poručio brucošima: “Odabrali ste univerzitet koji ispunjava sve standarde u pogledu kvaliteta nastave i nauke“

Svečani prijem za studente prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija, među kojima je blizu 600 devojaka i mladića, organizovan je danas na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP). Prisutnima se obratio i prorektor prof. dr Dragoslav Šumarac, poručujući novim studentima da su “odabrali kvalitetnu nastavu upisujući ovaj univerzitet“.

Ove jeseni školovanje je počela 18. generacija studenata. U junskom upisnom roku popunjen je najveći deo upisne kvote i sva mesta na 9 studijskih programa, dok su u septembarskom roku popunjena sva preostala mesta na strukovnim studijama zdravstvena nega.

“Odabrali ste univerzitet koji ispunjava sve standarde u pogledu kvaliteta nastave i nauke, a svojim dolaskom obogatili ste našu akademsku porodicu svojom mladošću, energijom i željom za sticanjem novih znanja.

Obrazovanje mladih ljudi i napredak ovog dela zemlje bio je cilj Vlade Srbije, kada je donela odluku da osnuje Državni univerzitet, čiju je viziju utemeljio prvi rektor prof. dr Ćemal Dolićanin“, istakao je Šumarac.

Brucošima je dobrodošlicu poželela i Ajša Baltić, student-prorektor Državnog univerziteta.

Novim studentima, koji su imali najbolje rezultate na upisu, prorektor Državnog univerziteta simbolično je uručio indekse, a indeksi su kasnije svim studentima podeljeni u učionicama.

Podsetimo, posle drugog upisnog kruga najviše nepopunjenih mesta ostalo je na prirodno-matematičkim i tehničko-tehnološkim naukama.

Nastava za brucoše počinje sutra, 3. oktobra, a za njihove starije kolege nedelju dana kasnije, 9. oktobra, navodi se u saopštenju DUNP-a.

CATEGORIES
Share This