Promocija knjige Novopazarca Vladana Đokića

Promocija knjige Novopazarca Vladana Đokića

Vladan Đokić iz Novog Pazara održaće promociju knjige “Da ti nešto reknem” u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”, a na promociji koja je zakazana za sutra u 19:30h, osim autora, govoriće i Milica Lilić i Ahmed Bihorac.

U knjizi ovog novopazarskog autora predstavljena su njegova sećanja na nekadašnju novopazarsku čaršiju, njenu istoriju, ljude i autentične događaje, kroz koje se prikazuje sve ono što prožima kulturu ovog kraja, takođe sadrži i priče koje su vezane za događaje u nekim selima na Pešterskoj visoravni.

Ovaj novopazarski pisac veruje da će knjiga naći put do čitalaca, mlađih da nauče kako se nekada živelo na ovim prostorima, ali i starijih da se svega podsete.

Đokić je pre tri godine objavio prvu knjigu “Tragovi prošlosti”, u kojoj je čitaoce uveo u skoro bajkoviti i zaboravljeni svet pun međusobnog razumevanja i solidarnosti.

Kroz njegove knjige pulsira život multietničke stare pazarske čaršije, a junaci jednostavnim jezikom i narodskim manirima govore o vremenu kada se skromno živelo, ali sa više životne radosti.

Aiša Alić

RUBRIKE
Podeli