Prijavite se za digitalnu i medijsku pismenost

Prijavite se za digitalnu i medijsku pismenost

Asocijacija prosvetara Sandžaka i Asocijacija prosvetara Sjenice vas pozivaju da se prijavite za učešće na treningu ,, Digitalna i medijska pismenost“ Broj mesta je ograničen, prijave mogu biti iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Raške, Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Cilj treninga je da kod zainteresovanih osnaži njihove veštine čitanja, razumevanja i proizvodnje medijskih sadržaja. Želja nam je da unapredite veštine da kritički razumete medijske sadržaje, tražite informacije, saznate više o proizvodnji (multi)medijskih sadržaja, kao i o vođenju online i offline kampanja.

Svi učesnici i učesnice dobiće podršku mentora da i u praksi unaprede znanje stečeno na treningu. Internet i online mediji stvorili su prostor za izražavanje mišljenja, građansko novinarstvo, online aktivizam i promociju demokratije i aktivnog građanstva. Sa jedne strane informacije nikada nisu bile dostupnije, ali sa druge strane nameće se izazov – kako u moru informacija izabrati one kojima možemo verovati, jer mediji imaju svoje urednike i uredničke politike, a društvene mreže imaju algoritme koji biraju sadržaje koji će se pojaviti na našem news feed-u.

Demokratsko društvo čine informisani građani i građanke koji donose informisane odluke, a mladi su u tom procesu naročito važni. Cilj je da trening osnaži kod mladih njihove veštine čitanja, razumevanja i proizvodnje medijskih sadržaja. Obuka, koja je prva od tri treninga, koncipirana je kao trening za omladinske edukatore/ke, pa će učesnici/e biti obučeni/e i kako da stečeno znanje efikasno prenesu na druge mlade ljude. Takođe, učesnici i učesnice treninga imaće priliku da stečeno znanje odmah i primene na obuci i daju sugestije i smernice za poboljšanje komunikacije mladih, udruženja mladih i za mlade i medija.

CATEGORIES
Share This