“Pričam sa Brankom kakvo je vreme, sledeće čega se sećam je bolnica ” Prva ispovest Rasima Ljajića posle nesreće

“Pričam sa Brankom kakvo je vreme, sledeće čega se sećam je bolnica ” Prva ispovest Rasima Ljajića posle nesreće

U trenutku dok se bukvalno borim za život, gde mi je stradao jedan od najboljih prijatelja i saradnika, ja moram da čitam i da odgovaram na najmonstuoznije laži i potpune izmišljotine koje je neko seo i izmislio od reči do reči! Verujte da mi je to što su izmislili teže palo nego sve povrede koje sam dobio – priča na početku razgovora za Kurir lider SDPS Rasim Ljajić koji je povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći u nedelju na autoputu Beograd – Niš kod Ražnja, u kojoj je poginuo Branko Gogić (45), jedan od njegovih najbližih saradnika i direktor JP Emisione tehnike i veze.

Ljajić je najpre hitno prevezen u KC Niš, a od pre nekoliko dana je nastavio lečenje u Beogradu.

Imam prelom tri rebra i pršljenove, još sam na analizama…Trebalo bi da mi urade kontrolni pregled u ponedeljak, pa me možda puste na kućno lečenje. Mnogo je teško…Šta da kažem. Najteže mi je zbog Branka…A i sve ove moje povrede mi nisu ni toliko teško pale koliko te izmišljotine koje su neki objavili! Mogao bih čak i da razumem da postoji neki osnov, pa novinar sedne i nafiluje, doda neke stvari…Ali ovo, apsolutno bez ikakvog osnova, sa potpuno izmišljenim stvarima koje su, pritom, lako provreljive i dokazive! Zamislite tek da je napisano nešto što nije proverljivo i dokazivo?! Šta bih tek tad mogao da radim? Kako da skinem tu ljagu? Tu se neću smiriti dok ne istražim ko je to seo i izmislio, ko mi smešta! Pretpostavljam i s kojim ciljem, ali neću se smiriti dok sve to ne isteram na videlo. Ove je dno besčašća! – kaže vidno uzrujani Ljajić, piše “Kurir”.

Lider SDPS i bivši ministar kaže i da ima poptuni prekid filma i da se ničeg iz nesereće i dalje ne seća:

Sećam se samo tog trenutka kad smo ušli u auto, pričam s Brankom o tome kakvo je vreme…Sledeći trenutak kog se sećam je bolnica..ja ležim, oko mene lekari, sestre. Vidim nema Brnaka, i odmah pitam doktora: “Đe Branko?” On tu izbegne odgovor. Opet pitam sestru, ona poče nešto da vrda…Vidim ja odmah da nešto lažu, miriše na nešto loše…

Ljajić kaže i da mu je doktor objasnio da je moguće da mu se vremenom vrati sećanje, ali da to sve zavisi od toga koji je stepen kontuzije zadobio.

Podsetimo, Rasim Ljajić teže je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se desila na auto-putu Beograd-Niš kod Ražnja. Ljajicev saputnik, predsednik IO SDPS i direktor JP “Emisione tehnike” Branko Gogić, koji je upravljao “škodom superb”, od težine povreda zadobijenih u nesreći preminuo je na licu mesta. Ljajić je čistom srećom preživeo.

Do nesreće je došlo kad je auto “škoda superb”, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu, probio zaštitnu ogradu i izleteo na travnatu površinu između auto-puta u pravcu Niša i lokalnog puta Ražanj-Aleksinac. S obzirom na to da je na mestu gde je automobil izleteo sa auto-puta blaga nizbrdica, došlo je do prevrtanja automobil, koji se tumbao gotovo sto metara i na kraju se, potpuno havarisan, zaustavio na krovu. Vatrogasci su sekli lim smrskanog automobila kako bi izvukli Gogićevo telo. A svedoci koji su prvi došli do automobila su, navodno, zatekli Ljajića kako sedi pored havarisanog vozila. Nejasno je da li je ispao iz kola dok su se prevrtala ili je sam izašao iz njih.

U trenutku nesreće Rasim Ljajić se nalazio na mestu suvozača i pravo je čudo da je ostao živ. Prema rečima direktora UKC Niš Zorana Perišića, Ljajić je zadobio ozbiljne telesne povrede grudnog koša.

Podsetimo, pojedini portali preneli su da je kod Ljajića i Gogića navodno pronbađeno više od dva miliona evra u automobilu, što je SDPS juče, uz zapisnike i dokaze, oštro demantovala. O tome, kako naveli, svedoče i potvrde o vraćanju predmeta i stvari koje su nađene na mestu nesreće. Iz SDPS su precizirali da je kod poginulog Branka Gogića pronađeno ukupno 2.800 evra, 140 turskih lira i 12.900 dinara. U ličnim stvarima Ljajića pronađeno je tačno 4.014 evra i 875 turskih lira.

Izvor: Kurir

CATEGORIES
Share This