Pramenković pružila podršku medijima u Sandžaku

Pramenković pružila podršku medijima u Sandžaku

Na održanoj tribini pod nazivom „Sandžak u medijima – mediji u Sandžaku“ povodom obeležavanja Dana novinara Sandžaka, obratila se predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misala Pramenković.

Ona je na tribini “Mediji u Sandžaku, Sandžak u medijima“ rekla da je novinarima danas više nego ikada potrebna podrška i razumevanje.

“Značaj novinara i medija, kao kreatora informacija i vesti koje se plasiraju širokim narodnim masama, od izuzetnog je značaja. Potrebno nam je objektivno, profesionalno i nadasve nepristrasno izveštavanje, jer ukoliko neko obavlja ovaj časni posao onako kako treba, potrebno je to da radi u skladu sa principima novinarske etike”, rekla je Pramenkovićeva, a prenosi Free media.

Predsednica BNV smatra da dodatne izazove i pritiske trpe novinari koji rade u manjim sredinama, a da je situacija dodatno komplikovanija ukoliko informišu na svom maternjem jeziku, prenosi ovaj mediji.

“Čestitala bih Dan novinara Sandžaka svim novinarima i medijskim upošljenicima uz želju da budu simboli pravde, objektivnosti, profesionalizma, a ne senzacionalizma. Da budu simboli istrajnosti u svemu što je dobro i simbol otpora i neslaganja sa svim onim što im se želi nametnuti, a što predstavlja suprotnost u odnosu na principe novinarske etike i generalno moralnih vrednosti”, kazala je predsednica BNV.

Na tribini su o značaju ove profesije, njegovom istorijatu i problemima govorili novinari Bekim Muftarević i Alma Softić, istoričar Hivzo Gološ, politikolog Muhedin Filjuljanin i profesor Ahmed Bihorac.

Ovaj datum se obeležava u znak sećanja na 1. februar 1932. godine, kada je u Prijepolju izašao prvi broj lista “Sandžak”.

CATEGORIES
Share This