Popis stanovništva u oktobru

Popis stanovništva u oktobru

Republički zavod za statistiku (RZS) saopštio je da će preliminarni rezlutati za popis u Srbiji, koji će se obaviti od 1. do 31. oktobra, biti poznati do kraja novembra, a za popis stanovništva biće angažovano oko 20.000 ljudi, od čega 15.000 popisivača i 2.200 instruktora.

Pomoćnica direktora Republičkom zavodu za statistiku (RZS) Snežana Lakčević novinarima je kazala da su formirane 74 popisne komisije, čiji su članovi i 88 pripadnika nacionalnih manjina i dodala da je metodologija potpuno usaglašena sa međunarodnim standardima, te će svi podaci iz popisa moći da se koriste samo u statističke  svrhe.

“Ovaj popis će se razlikovati od prethodnih u tome što će biti korišćeni elektronski upitnici. Preduzete su mere u cilju zaštite podataka i lični podaci se ne mogu koristiti u druge svrhe”, istakla je  Snežana Lakčević.

Prema njenim rečima, preliminirni rezultati popisa znaće se 30 dana nakon završetka popisa, odnosno 30. novembra, dok će konačni rezultati biti saopšteni između aprila 2023. i maja 2024. godine.

Aiša Alić

RUBRIKE
Podeli