Policija: Lažne prijave dece i roditelja!

Policija: Lažne prijave dece i roditelja!

Slučaj navodnog presretanja  dece ispred novopazarskih škola  su netačni navodi, nezvanično je potvrđeno A1 u policiji.

Naš izvor navodi da su danas roditelji sa decom prijavili tri različita slučaja.

“ Deca  su izmislila događaje, a to su priznala u prisustvu psihologa, radnika Centra za socijalni rad.“ navodi naš izvor.

Da podsetimo, nekoliko dana na društevnim mrežama i viber grupama  širile su  se informacije i upozorenja  na pokušaje otimanja  dece u Novom Pazaru.  U tim porukama  se opisivalo crveno vozilo   bez registarskih tablica, u kojem je bilo nekoliko lica koja  su deci nudila  slatkiše .

Danas se povodom sve većeg broja prijava otmice dece na terotirji Srbije obratio saopštenjem i predstavnik Uprave policije Ranđel Milošević, koji je rekao da MUP postupa po svakoj prijavi ili saznanju nasilja nad detotom ili učenikom, da su u Srbiji otmice veoma retke, ali da policija svim prijavljenim slučajevima pristupa sa pažnjom.

„Mnoge od tih informacija koje se objavljuju dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a da zvaničnih prijava uopšte nema, niti se slučaj uopšte dogodio. Apelujemo na sve roditelje i nastavnike da svaki događaj ili saznanje u vezi pokušaja otmice dece prijave policiji kako bi mogli detaljno da ispitamo sve navode, a ne da neproverene informacije šire na društvenim mrežama ili kroz obaveštenja koja kruže školama i određenim vajber grupama.“, naveo je Ranđelović.

On dodaje  da će policija preduzeti adekvatne mere ako se utvrdi da su informacije netačne, a da ih je neko svesno objavljivao i širio.

CATEGORIES
Share This