Pola decenije nakon najave izgradnje novih mostova, projekti istih na uvid javnosti

Pola decenije nakon najave izgradnje novih mostova, projekti istih na uvid javnosti

Skoro pet godina nakon što je najavljena njihova izgradnja, lokalna samouprava Novog Pazara objavila je na javni uvid urbanističke projekte dva nova mosta u centru grada koji bi, kako je ranije rečeno, trebalo da finansira Turska.

Nakon posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Novom Pazaru 2017-te godine, najavljena je izugradnja dva most u centru grada. Projekat, uključujući i pristupne saobraćajnice, kako je tada govoreno, vredan je oko 1,5 miliona evra koje će obezbediti Turska. Javna prezentacije, tokom koje će građani i stručnjaci moći da izvrše uvid u projekte i daju sugestije i primedbe, biće otvorena do 27. jula do 3. avgusta, posle čega će projekti biti prosleđeni Komisiji za planove.

Uvidom u projekte vidi se da se odustalo od velikog kružnog toka ispred zgrade Gradske uprave, a novi most u centru grada, na mestu sadašnjeg, imaće tri kolovozne trake i pešačke staze od osam i pet metara. Drugi most biće izgrađen iza hotela “Vrbak” i on će, preko reke Raške, povezivati Kej 37. sandžake divizije sa parkingom na desnoj obali, a potom ka Gradskoj ulici.

Biće izgrađen pre rušenja mosta u centru grada, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja.

RUBRIKE
Podeli