Pojačana kontrola saobraćaja

Pojačana kontrola saobraćaja

Akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila sprovešće saobraćajna policija u periodu od 6. do 12. novembra ove godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece, kako se navodi u saopštenju, u cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju.

“Patrole će prvenstveno biti usmeravane na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa”, navodi se u saopštenju.

Oko 108.000 prekršaja od početka ove godine koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa otkrila je saobraćajna policija u kontroli saobraćaja.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

CATEGORIES
Share This