Počinje Festival stvaralaštva mladih

Počinje Festival stvaralaštva mladih

Festival stvaralaštva mladih počeće u ponedeljak, 19. marta  na kojem će učestvovati 14 osnovnih i sedam srednjih škola iz Novog Pazara, a biće zvanično završen 20. aprila 2018.

Prva škola koja će se predstaviti devedesetminutnim programom je Osnovna škola iz Deževe „Rastko Nemanjić“ sa početkom, u 16.00h. Zatim, u 19.30h, istoga dana, biće održan program OŠ „Bratstvo“. Ukupno, na ovogodišnjem festivalu učestvovaće 21 osnovna i srednja škola, i Predškolska ustanova „Mladost“ – Grada Novog Pazara; zajedno sa programima finala, biće održano 27 programa. Učenici će se predstaviti, ujedno i takmičiti, u kategorijama: Drama, Kazivanje poezije, Skeč (samo za osnovce), Beseda (samo za srednjoškolce), Film (samo za srednjoškolce); ples – dečiji, moderni i klasični, folklor – dve folklorne koreografije, solo pevanje, horsko pevanje, likovno stvaralaštvo, kategorija: „Ja imam talenat“.

Svečano otvaranje Festivala će biti u ponedeljak, u 19.30h. Svečanom otvaranju će prisustvovati gradonačlenik Novog Pazara gdin Nihat Biševac, kao i šefica Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru Mikaela Turman, koja će, zajedno sa zvaničnim predstavnikom Grada Novog Pazara, otvoriti Festival stvaralaštva mladih.

Gđa Turman je na sastanku sa direktorom KC-a Huseinom Memićem i njegovim saradnicima, održanom 14. marta u Kulturnom centru u Novom Pazaru, najavila da će OEBS podržati ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih kroz finansiranje studijskih putovanja najboljim učesnicima manifestacije.

Podsetićemo da su prošlogodišnji FSM podržali: Grad Novi Pazar, Ministarstvo kulture i informisanja, Evropski progress i Zadužbina Rodoljub Nićiforović.

CATEGORIES
Share This