Zlatara Elmaz
Počelo suđenje za pucnjavu ispred zgrade Policijske uprave (video)

Počelo suđenje za pucnjavu ispred zgrade Policijske uprave (video)

Pred Višim sudom u Novom Pazaru počelo je suđenje H.A. (46) iz ovog grada, optuženom da je 15. decembra prošle godine, u blizini zgrade Policijske uprave, teško ranio M.K. (40) i slučajnu prolaznicu M.M. (34). Optuženi je pred sudom rekao da su mu M. K. i njegovi rođaci više od mesec dana pretili i da su te pretnje prijavljivali policiji te da je pucao iz straha u pravcu njegovih nogu. S druge strane kako prenosi Radio sto plus M. K. odbacio je tvrdnju optuženog da je bio naoružan, naglasivši da ne poseduje oružje i da tog dana policija nije kod njega pronašla  oružje kao ni tokom ranijih pretresa. Nakon današnjeg suđenja branilac optuženih Božo Prelević rekao je  medijima da su njegovi klijenti danima trpeli torturu, da su bili uplašeni, ali da je umesto mirnog načina došlo do pucanja. Drugu stranu, u ovom slučaju M. K. i njegovi advokati nisu bili raspoloćeni da daju izjave za medije, zbog kako su nam rekli sveukupnog stresa i da će čekati odluku suda.

Optuženi H.A.  tereti se  za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje i držanje oružja. On  je danas pred sudom izjavio je da je tog dana prišao M.K. kako bi “raščistili stvari”,  ali videv[i  da je M.K. naoružan i da kreće da otvara vrata, iz straha pucao  u pravcu njegovih nogu.  Branilac optuženog je danas medijima rekao da je njegov klijent imao razloge za strah.

S druge strane,  kako prenosi radio Sto plus oštećeni M.K. je rekao  da je sa optuženim bio u dobrim odnosima sve dok, kako je kazao, nije pretukao njegovog rođaka u svom ugostiteljskom objektu. Sto plus dalje navodi da je  M. K. rekao da je nakon toga  incidenta nekoliko puta telefonom razgovarao sa optuženim, kao i da ga je na društvenim mrežama “vređao, ali ne i da mu je pretio”, zbog čega ga je policija više puta privodila, a automobil i kuću mu pretresala.

U ovom slučaju povređena je i M.M.  koja je navela  da nije bila svesna da je ranjena, da joj je pomogao policajac i da se seća da je stalno govorila da “mora dete da preuzme iz obdaništa. Naglasila je da i dalje ima posledice ranjavanja u vidu svakodnevnih bolova pred spavanje.

Oboje ranjenih pridružili su se krivičnom gonjenju optuženih i tražiće materijalnu nadoknadu. Iskaze pred sudskim većem dali su i svedoci, policajci i civili, koji su prvi pritekli u pomoć ranjenima ili su se zatekli u blizini.

Suđenje će biti nastavljeno 18. oktobra, kada je zakazana rekonstrukcija događaja kojom će prisustvovati balističar i veštak sudske medicine.

Aiša Alić

RUBRIKE
Podeli