Počela revakcinacija građana Novog Pazara (video)

Počela revakcinacija građana Novog Pazara (video)

Novopazarci koji su primili prvu dozu vakcine od danas već mogu da prime i drugu. Svako od građana je dobio u kartonu kad treba da dodje na revakcinaciju i prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadila Spahića(ZZJZNP), niko ne treba da brine, jer će svi imati svoju drugu dozu vakcine.

“Sa revakcinacijom smo počeli pre 20 dana, kada smo revakcinisali 75 korisnika gerentološkog centra, 300 zdravstvenih radnika, a u periodu od 14 dana treba da revakcinišemo 2012 osoba”, kazao je Spahić za A1.

On dodaje, da svi oni koji nisu u mogućnosti da dođu na revakcinaciju ili su fizički sprečeni i imaju nekih kontra indikacija, njihova doza će biti sačuvana, pa kada budu mogli dođu i izvrše revakcinaciju.

“U prostoriijama Doma zdravlja vršimo vakcinaciju vakcinom Sputnjik V, uglavnom zdravstvenih radnika, tu smo dobili 140 doza, a sada trebujemo Fajzerovu vakcinu, tako da ćemo imati sve tri doze vakcina, ističe Spahić.

“Sada za sedam dana imamo dovoljan broj vakcina za revakcinaciju, dodaje on.

Inače, epidemiološka situacija u Novom Pazaru je nesigurna i nestabilna. Građani su se opustili više nego što je to trebalo, kao i to da ne drže distancu i ne nose zaštitne maske, rekao je Spahić.

Autor/Izvor: Aiša Alić-A1

Video: Emir Tutić

RUBRIKE
Podeli