Počela nastava na DUNP po klasičnom modelu

Počela nastava na DUNP po klasičnom modelu

Nova akademska godina počela je danas na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) uz intoniranje državne himne, po klasičnom modelu nastave, ali je zbog epidemiološke situacije izostao svečani prijem 16. generacije brucoša.

Iz ove visokoobrazovne ustanove je saopšteno da je indekse dobilo oko 700 brucoša, a da će se modeli nastave prilagođavati kretanju epidemiološke situcije.

Rektor Bratislav Mirić, kome je mandat počeo sa novom akademskom godinom, naglasio je da je „zdravlje studenata, nastavnika i svih zaposlenih, najvažnije i da će se preduzimati sve mere da se zaštite od epidemije“.

On je kao prioritete ove ustanove naveo jačanje kadrovske strukture, nabavku najsavremenije laboratorijske opreme i unapređenje rada administrativnog osoblja.

„Smatram da je kadrovsko jačanje od presudne važnosti, a mi imamo mlade ljude na doktorskim studijama i završetkom njihovog školovanja stvoriće se uslovi za podmlađivanje i jačanje kadrovske strukture. Treba da obezbedimo sredstva za nabavku nove opreme za laboratorije, da bi studenti obavljali vežbe adekvatno nastavnom planu i programu“, rekao je Mirić.

On je dodao da je potrebno stvoriti sinergiju između nastavnika, studenata i administrativnog osoblja, bez obzira kojem sektoru ili oblasti pripadaju.

Prorektorski tim ove ustanove čine prof. dr Dragoslav Šumarac, zadužen za nauku i prof. dr Zana Dolićanin, koja će voditi sektor međuuniverzitetske i međunarodne saradnje.

 

RUBRIKE
Podeli