Petković: Važno što je međunarodna zajednica izvršila pritisak na Prištinu

Petković: Važno što je međunarodna zajednica izvršila pritisak na Prištinu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozdravio je danas napore međunarodne zajednice u vezi sa odlukom kosovskih vlasti da na 48 sati odloži kažnjavanje vozača koji i dalje koriste srpske registarske tablice.

On je rekao za RTS da je “važno i značajno” što je međunarodna zajednica razumela “poziv i molbu” predsednika Srbije Aleksandra Vučića i uložila pritisak na Prištinu da odloži svoju odluku o kažnjavanju.

Preneo je da je Vučić, i tokom noći u razgovoru sa predstavnicima Srba sa Kosova, zamolio da se čuva mir.

Petković je ponovo optužio premijera Kosova Aljbina Kurtija da ne želi nikakav dogovor, te ponovio da je za Beograd “crvena linija” da Kosovo postane član UN.

Kurti je objavio noćas da prihvata zahtev Sjedinjenih Američkih Država i da na 48 sati odlaže primenu mere kažnjavanja vozača koji nisu promenili registarske tablice sa srpskim oznakama.

“Zahvaljujem ambasadoru (Džefriju) Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganjem za 48 časova mere izricanja kazni za nelegalne KM automobilske tablice”, napisao je Kurti u objavi na Tviteru.

 

Beta

CATEGORIES
Share This