Petković: Kurti je jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji

Petković: Kurti je jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji

Jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti koji svojim neuračunljivim potezima izaziva novu krizu na prostoru Kosova i Metohije, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

„Neuračunljivi Kurti dobro je bio svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost i mogu dovesti do krize sa nesagledivim posledicama“, kazao je on putem saopštenja za medije.

Kako tvrdi, predsednik Srbije Aleksandar  Vučić svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja.

Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština.

Zato kada traži krivca za današnju situaciju, neka se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu“, upozorava Petković.

On ističe da gomilanje jedinica Rosu i specijalca pod punom oprenom, kao i otvorene pretnje Srbima nisu nisu nikakvi potezi mira, već direktno dolivanje ulja na vatru i „to je ono što Kurti želi“.

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli