“OVDE NEMA MREŽE, STANJE JE ALARMANTNO” Škola u Sjenici radi u otežanim uslovima (VIDEO)

“OVDE NEMA MREŽE, STANJE JE ALARMANTNO” Škola u Sjenici radi u otežanim uslovima (VIDEO)

Situacija u Sjenici je stabilna ali i dalje teška u pojedinim krajevima kao što je Barački i Kladnički okrug. Nekoliko sela je zavejano, bez struje i interneta.

Iz osnovne škole “Vuk Karadžić” u Sjenici kažu da ova situacija znatno otežava realizaciju nastave.

“Nastava u školi se odvija vrlo otežano, mali broj učenika je prisutno, upravo zbog neporčišćenih ulica, naročito na području Kladnice.

U Kladnici putevi su neočišćeni i neprohodni, tako da učenici su uglavnom došli iz smera Papića, iz smera Ursule, i neki učenici koji ne koriste prevoz i koji se nalaze u blizini škole”, rekao je direktor osnovne škole “Vuk Karadžić”, Rifat Zornić.

 

Zaposleni dolaze na posao, ali đaka skoro da nema.

”Stanje je otežano i vrlo teško iz mnogo razloga, nemamo konekciju nikakvu niti telefonsku niti putem interneta ali nije samo problem to već i centralno grijanje koje ne radi kao i pumpe.

Uslovi u školi su teški ali se nastava odvija po skraćenom sistemu i imali smo tek nekih 35% prisutnih učenika”, kaže direktor škole, Rifat Zornić.

Komunikacija sa okolnom selima i opštinama je otežana, što je samo još jedan od problema sa kojima se ovaj kraj suočava.

”Pokušavali smo i tek sa nekima smo uspeli da uspostavimo kontakt i vezu ali je stanje alarmantno i zaista teško”, zaključio je direktor škole, Rifat Zornić.

U Sjenici je i dalje vanredna situacija. Nadležni očekuju da će se ovo stanje rešiti u roku od dva do tri dana.

CATEGORIES
Share This