OTVORENA IZLOŽBA ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU

OTVORENA IZLOŽBA ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture a u organizaciji Matice bošnjačke i republičke ustanove Zavoda za danas je svečano otvorena izložba ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU.

Uvodnu reč mnogobrojnoj okupljenoj publici uputio je direktor Zavoda Vladan Cerović istakavši da su kroz ovu izložbu prikazani život i delo poznatih Bošnjaka, ali i to koliko su oni uticali na razvoj kulturnog života Beograda.

Ovom prilikom gospodin Cerović najavio je i nastavak rada na projektu kroz snimanje dokumentarnog filma o poznatim Bošnjacima.

Izložbu je svečano otvorio gospodin Adam Šukalo izaslanik predsednika Srbije, uz reči zahvalnosti organizatorima i punu podršku za nastavak rada na utemeljenju i promociji zajedničkih vrednosti kulture svih nas.

Predsednik Matice bošnjačke prof. dr Jahja Fehratović je, pozdravljajući prisutne zahvalio Zavodu na oraganizaciji i istakao „da narodi Balkana, danas, zajedno mogu da pošalju poruku svijetu kako se ujedinjuju i kako njeguju i gaje dobro.“

Publici su predstavljeni život i delo akademika Muamera Zukorlića i Muhameda Filipovića, književnika Ćamila Sijarića i Ismeta Rebronje, naučnika prof.dr Asima Peca, prof. dr. Fehima Barjakterivića,dr. Ejupa Mušovića, operske dive Bahrije Nuri Hadžić, te sportiste Abdulaha Duceta Gegića.

Izložba će biti otvorena od 14. novembra do 21. novembra svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

CATEGORIES
Share This