Orlić na čelu Skupštine, Brnabić podnela ostavku na mesto poslanice

Orlić na čelu Skupštine, Brnabić podnela ostavku na mesto poslanice

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije nastavljena je danas, a na dnevnom redu je izbor predsednika i potpredsednika parlamenta, kao i radnih tela. Za predsednika Skupštine izabran je kandidat SNS Vladimir Orlić. Ana Brnabić podnela je u utorak uveče, nakon rasprave uz brojne replike, ostavku na funkciju poslanice.

Podsetimo, ranije je dogovoreno da će ovaj saziv imati sedam potpredsednika, a kako je juče najavljeno, SNS predlaže Sandru Božić, SPS  Snežanu Paunović, a Savez Vojvođanskih Mađara Elviru Kovač, koja je i do sada bila na toj funkciji. Potpredsedničko mesto zadržaće i Stranka pravde i pomirenja, ali nije precizirano da li je kandidat predsednik te stranke Usame Zukorlić. Iz reda opozicionih poslanika najavljeno je da će koalicija NADA predložiti Božidara Delića, a potpredsednici bi trebalo da postanu i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde, kao i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Poslanici će imenovati i generalnog sekretara skupštine.

Na dnevnom redu je Izbor članova radnih tela skupštine, a kako je ranije najavljeno, opoziciji će biti prepušteno mesto predsednika pet skupštinskih odbora.

Poslednja tačka dnevnog reda konstitutivne sednice je izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

U skupštini je ranije rečeno da se glasanje i kraj sednice očekuju najkasnije u sredu.

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli