Održana tribina “Bezbednost godinama” (video)

Agencija za bezbednost u saobraćaju održala je tribina na temu ” Bezbednost godinama” posvećenu licima iznad 65 godina. Cilj tribine je da se pokaže važnost i značaj bezbednosti starijih lica u saboraćaju.

U saradnji sa savetom za bezbednost saobraćaja i udruženjem penzionera, osim edukativnog predavanja održan je i kviz za najstarije.

“Cilj ove tribine jeste upravo da podsetimo na važnost i značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju, jer su oni prepoznati kao jako ugrožena kategorija u saobraćaju. Svi posetioci današnje aktivnosti na kraju su dobili prigodne poklone u vidu promotivno – edukativnih materijla. Pored Novog Pazara, gde je prvi put organizovana aktivnost ovog tipa, širom zemlje organizujemo ovakve aktivnosti”, kazao je ispred agencije za bezbednost u saobraćaju Veljko Čurčić.

Na tribini je prisustvovao veliki broj penzionera gde su osim šlušanja edukativnog programa mogli svoje znanje pokazati u kvizu, a ispred udruženja penzionera su nam kazali da je ovakva tribina od velikog značaja kako za najstarije tako i za ostale građane.

“Najstari koji su učestvovali u ovoj aktivnosti su imali priliku da odgovore na pitanja vezana za bezbednost u saobraćaju, nadam se da se neće zavrčiti samo na ovoj akciji nego da će se u budućnosti organizovati slične akcije i širiti više znanja među učesnicima u saobraćaju”, kazao je predsednik udruženja penzionera Kenan Nokić.

Inače, ovakva tribina je po prvi put organzovana u Novom Pazaru.

A.K.

RUBRIKE
Podeli