Odbornici SDA Sandžaka napustili sednicu Skupštine

Odbornici SDA Sandžaka napustili sednicu Skupštine

Odbornici SDA Sandžaka napustili su današnju sednicu Skupštine Novog Pazara nezadovoljni odlukama vladajuće većine da ne podrže njihove predloge dopune dnevnog reda.

Oni su predložili da lokalni parlament pokrene inicijativu da Srbija prizna genocid u Srebrenici i da negiranje tog zločina bude krivično delo, izvrši provera validnosti diploma funkcionera i svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi, da se raspravlja o realizovanim infrastrukturnim projektima, kao i reorganizaciji mesnih zajednica.

Kako nijedan predlog nije dobio podršku vladajuće većine, šef odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj poručio je sa skupštinske govornice da SDA Sandžaka ne vidi svrhu učestvovanja u radu lokalnog parlamenta koji “konstantno ne prihvata njihove konstruktivne predloga i ne želi da rešava ključne probleme”.

Skupština Novog Pazara nastavila je rad raspravom o izmenama i dopunama planova generalnih regulacija za nekoliko naselja, a na dnevnom redu naći će se i izmene odluke o utvđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Odbornici će odlučivati i o predlogom o promeni naziva Hale sportova “Izudin Šušević” u “Doguš Novi Pazar Sports Academy”.

Odbornička grupa “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” predložila je pokretanje inicijative da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu.

RUBRIKE
Podeli