Odbornici SDA i SPP napustili sednicu, odluke usvojene bez rasprave

Odbornici SDA i SPP napustili sednicu, odluke usvojene bez rasprave

Odbornici opozicionih Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka napustili su sednicu Skupštine Novog Pazara, nakon čega je vladajuća većina sve odluke usvojila bez rasprave.

Predstavnici SPP nisu se pojavili u skupštinskoj sali nakon pauze, što su i najavili, pozivajući ostale odbornike da im se pridruže u obilasku građana koji su pretrpeli štetu od poplava izazvanih kišom koja pada nekoliko dana.

Ubrzo nakon njih, zasedanje su napustili i odbornici SDA Sandžaka, a šef odborničke grupe te partije Ahmedin Škrijelj kazao je da “ne vide svrhu učestvovanja u radu, jer nijedan njihov predlog nije usvojen”.

“Vlast se pravi kao da u gradu ne postoji nijedan problem. Imamo situaciju da se na istom mestu za šest meseci dvaput dešavaju poplave sa izgubljena dva života i ogromnom materijalnom štetom, a nemamo gradonačelnik i krizni štab da nam kažu šta su uradili. Javna preduzeća su u kolapsu”, rekao je Škrijelj.

Vladajuća većina, nakon odlaska opozicionih odbornika, bez rasprave je usvojila izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini.

Za vršioca dužnosti direktora “Gradske čistoće” izabran je Faruk Suljević, koji će na toj poziciji naslediti Armina Mehovića koji je podneo ostavku.

Novi mandat na mestu vršioca dužnosti direktora “Parking servisa” dodeljen je Nerminu Ljajiću, iako je opozicija ukazivala na to da se time direktno krši Zakon o javnim preduzećima.

Usvojen je i predlog da Osnovna škola “Mur” ponese ime pokojnog profesora Amira Dautovića, kao i da krak ulice Branislava Bakračevića ubuduće nosi naziv po dvogodišnjem Marku Simiću, dečaku koji je ubijen u NATO bombardovanju stambene zgrade u Novom Pazaru.

(Radio Sto plus)

CATEGORIES
Share This