Objavljen Registar zagađivača

Gradska uprava Novog Pazara objavila je na zvaničnom sajtu Registar zagađivača koji, za sada, broji devet kompanija, a to su,  AD “Novi Pazar put”, Naftna industrija Srbije, Minel rastavljači, “Join”, SKKTR “Jasmin” i “Tri-B”. U tom  Registru se nalaze i Javno komunalno preduzeće “Gradska toplana”, Ustanova za sport i Opšta bolnica Novi Pazar.

Iz Odeljenja za zaštitu životne sredine, kako prenosi Radio Sto plus,  nije konačan spisak i da će Registar biti redovno ažuriran, kako im kompanije budu dostavljale podatke.

Iz te organizacione jedinice lokalne samouprave ranije su za A1 rekli da su u procesu izrade Registra kontaktirali oko 50 kompanija koje su dužne da odgovore da li podležu kriterijumima po kojima se mogu svrstati u registar zagađenja.

Rukovodilac tog Odeljenja Ivan Milanović početkom avgusta za naš portal kazao je,  da su firme koje se bave preradom metala, drveta, otpadnim vodama, prehrambenom proizvodima i uzgojem stoke samo neke od brojnih, koje su u obavezi da svoje podatke o negativnom uticaju na životnu sredinu dostave lokalnoj samoupravi.

On je tada pojasnio i da su firme upoznate sa procedurom, po kojoj su neke od njih u obavezi da podatke dostavljaju samo lokalnoj samoupravi, dok ostale svoje podatke dostavljaju samo Agenciji za zaštitu životne sredine.

 

RUBRIKE
Podeli