NVO: Tražimo posmatrača rada komisije za sufinansiranje medija

NVO: Tražimo posmatrača rada komisije za sufinansiranje medija

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Akademska inicijativa “Forum 10” i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, traže od  Gradske uprave Novog Pazara da  imaju posmatračku ulogu  stručne komisije za  medijske projekte koje će grad finansirati. Ova udruženja predlažu da ispred civilnog društva bude  Fahrudin Kladničanin, programski koordinator – Akademska inicijativa „Forum 10“.

Nevladine organizacije koje su potpisale ovo saopštenje dodaju da praćenje rada ove komisije neće remetiti njen rad, a da će grad Novi Pazar time poslati poruku da vodi računa o otvorenosti rada i interesu građana.

„Povećanje transparentnosti ovog procesa jedna je od ključnih preporuka brojnih istraživanja i analiza konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja koje su sprovodile mnoge domaće i međunarodne organizacije. Omogućavanjem praćenja rada konkursne komisije, na način koji neće remetiti njegov rad, grad Novi Pazar će poslati poruku da je lokalna samouprava koja vodi računa o otvorenosti svoga rada i interesu građana/ki.“, ističe se u saopštenju.

Inače, Gradsko veće Novog Pazara raspisalo je u sredu Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za period od najviše godinu dana, a u te svrhe planirano je 52,6 miliona dinara.

CATEGORIES
Share This