Novopazarski nastavnik matematike najbolji nastavnik u regionu

Novopazarski nastavnik matematike najbolji nastavnik u regionu

Novopazarski nastavnik matematike iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“   Remzo Destović  dobio je priznanje „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“ koje dodeljuje Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.

Treća balkanska konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije „Svet obrazovanja briše granice“, okupila je  oko 400 najboljih nastavnika regiona, da udruže najjaču energiju obrazovanja u veliku reku obrazovnih promena o kojoj se govorilo tokom tri dana, koliko je konferencija trajala.

Njih 50, dobilo je ovo veliko i važno priznanje i sa ponosom se vratilo u svoje države, gradove, škole da nastave da rade na širenju pozitivnih vibracija, umrežavanju nastavnika, pronalaženju novih entuzijasta. Na ovom putu nameravaju da istraju i da pri tome iskoriste svoje prednosti: zajedničku istoriju, slične obrazovne sisteme, nepostojanje jezičke barijere, bliskost naših kultura, ali i poštujući razlike.

Na 3. konferenciji Asocijacije najbolji nastavnik (ANN_EX_YU),  Remzo Destović iz Novog Pazara, nastavnik matematike u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ je dobio priznanje Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije.

On ističe da svako priznanje za sobom nosi veliku odgovornost i teret zbog budućeg rada ali i želju da i dalje nastavi ovim tempom jer se trud  uvek isplati što se sada ispostavilo.

„ Ovo priznanje mi mnogo znači, jer je ono dokaz da sve što sam do sada uradio je od značaja za zajednicu, đake, a prvenstveno za mene koji sam izabao ovaj poziv, a  koji nije nimalo lak. Đaci su nam ostavljeni u amanet da treba da im prenesemo znanje, da ih podučavamo ne samo iz oblasti obrazovanaja nego i vaspitanja kao što su i nas naši nastavnici podučavali.“, istakao je  Remzo Destović.

Inače nastavnik Remzo Destović osvojio je treće mesto na konkursu “Dogotalni čas” za 2019/20. školsku godinu. Konkurs „Digitalni čas“ raspisalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

ANN EKS YU je neprofitabilni projekat obrazovnih lidera sa Balkana koji ima cilj da umreži nastavnike entuzijaste, iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, koji su spremni da ulože zajedničke napore da radeći na razvoju i jačanju obrazovne mreže regiona motivišu i inspirišu najbolje nastavnike da zajedničkim snagama menjaju obrazovnje u ovom delu sveta.

CATEGORIES
Share This