Novopazarcu Ivanoviću nagrada OEBS-a “Ličnost godine”

Novopazarcu Ivanoviću nagrada OEBS-a “Ličnost godine”

Direktor udruženja građana “Monitor” i profesor prava iz Novog Pazara Aleksandar Ivanović jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade “Ličnost godine” koju dodeljuje Misija OEBS-a u Srbiji.

U obrazloženju se navodi da je Ivanović “značajno doprineo obrazovanju novih generacija u oblasti vladavine prava, posebno uključivanjem metoda pravnih klinika i učenja kroz praksu”.

“Pokrenuo je mnogobrojne projekte i istraživačke inicijative za borbu protiv zločina iz mržnje, zalažući se za multikulturalizam i nediskriminaciju, istovremeno podstičući uključivanje mladih i saradnju među mladima širom regiona”, zaključuje se u obrazloženju.

Ivanović je za portal A1 istakao da mu ovo priznanje mnogo znači , te se zahvalio  ambasadoru Oriciju i Misiji OEBS-a, na nagradi, a posebno kancelariji u Novom Pazaru na celu sa gospodjom Mikaelom Turman.

“Naravno, želim da se zahvalim svojoj supruzi i celom timu Monitora, na podršci u realizaciji mojih ideja. Ova nagrada za mene znači priznanje mog zalaganja u prethodnom periodu, ali i odgovornost za buduće vreme. Zeleo bih ovu nagradu da posvetim svim mojim studentima i polaznicima obuka koje smo realizovali, i da apelujem na njih da ostanu verni principima kojima sam ih učio, a to su pre svega objektivnost, profesionalni odnos prema poslu, vladavini prava i poštovanje ljudskih prava.” , rekao je Ivanović za A1.

 

Pored njega, nagrade su dobili i izvršni direktor i glavni urednik internet portala dnevnog lista “Danas” Bojanu Cvejiću i članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić.

Nagrada “Ličnost godine” odaje priznanje gradjanima Srbije koji svojim radom doprinose promociji vrednosti te misije, a teme ovogodišnje nagrade su mladi u kontekstu unapredjenja bezbednosti i stabilnosti u regionu i važnost prilagodjavanja promenama.

Tu nagradu za 2016. godinu dobio je još jedan profesor prava iz Novog Pazara, Senad Ganić.

RUBRIKE
Podeli