Novopazarci će se večeras ponovo okupiti za Palestinu

Novopazarci će se večeras ponovo okupiti za Palestinu

Književno veče “Zvezda sa istoka” održaće se večeras u foajeu novopazarskog Kulturnog centra sa početkom u 18 časova. Veče je humanitarnog karaktera i biće posvećeno Palestini.

Jedna od organizatorki ove manifestacije ističe da joj je najdraže što će na ovaj način prikupiti novčana sredstva koja će biti upućena stanovnicima Gaze.

“Za nas je bitno ovo veče, jer želimo da kao omladina ukažemo na bitnost javnog govora o onom što se njima dešava. Inspiraciju nalazim u njihovoj hrabrosti da se suprostave svemu i nađu snagu u najtežim trenucima. Kroz pisane reči sam pokušala da ih dočaram i da opišem tugu koju osećam zbog njihovog nedužnog stradanja”, rekla je Halilović.

Ona je dodala da njihovi motivi nisu politički i da je njihova priča povezana sa sve češće pominjanim mravom koji svojim, pa čak i minornim trudom pokazuje na čijoj je strani.

Lejla Halilović koja stoji iza ovog događaja je dvadesetdvogodišnja aktivistkinja iz Novog Pazara i studira srpski jezik i književnost na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Pored nje, iza večeri stoje i Emina Retkoceri, studentkinja Učiteljskog fakulteta i Ilhan Suvodolac, jedan od najistaknutijih studenata Fakulteta za islamske studija.

Podsetimo, u Novom Pazaru održala su se tri protesta u oktobru i novembru kojima se odazvao ogroman broj građana.

CATEGORIES
Share This