Novi posao za dvadeset lica

Novi posao za dvadeset lica

Novih 20 radnih mesta biće obezbeđeno  za mlade do 30 godina,Rome i povratnike u Novom Pazaru u okviru projekta „Održive zajednice u Sandžaku, od mere do karijere“.

Ovaj projekat finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Nemačke a realizuju ga Grad Novi Pazar i Opština Tutin, uz podršku Nemačke agencije za razvoj (GIZ), Muslimanskog humanitarnog društva „Merhamet Sandžak“, Agencija „Seda“ i beogradski IDC.

„Angažovanjem lica u 20 postojećih firmi obezbeđujemo isto toliko radnih mesta, uz to što je projektom predviđeno i osnivanje dva socijalna preduzeća. Cilj današnjeg skupa jeste da objasnimo zainteresovanima kako da konkurišu.Potom sledi primena programa edukacije za pravljenje biznis planova, jer firme treba da budu održive“, kazao je član Gradskog veća Grada Novog Pazara, Fevzija Murić.

On je podsetio da je sličan projekat realizovan i u 2018. godini, kada je takođe izvor prihoda za svoje porodice obezbedilo 20 ljudi. Javni poziv za ovogodišnji projekat traje do petka, 22. novembra.Svi prijavljeni biće kandidati za pravljenje biznis planova, koji se na kraju biraju sistemom bodovanja.

Izvor: A1, grad Novi Pazar

Foto: Grad Novi Pazar

CATEGORIES
Share This