NOVI PAZAR Sezona komaraca počela: Kada ćemo moći da očekujemo njihovo suzbijanje?

NOVI PAZAR Sezona komaraca počela: Kada ćemo moći da očekujemo njihovo suzbijanje?

U petak, 14. jula 2023., Grad Novi Pazar će sprovesti plansko suzbijanje larvi komaraca kao deo programa zaštite od insekata, najavljeno je danas na zvaničnom Fejsbuk profilu grada. Za obavljanje ovog zadatka angažovano je preduzeće „Društvo za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju EKO-SAN PLUS d.o.o.“ sa sedištem u Beogradu-Zemunu.

Cilj programa suzbijanja komaraca je smanjenje populacije komaraca i sprečavanje potencijalnih rizika za javno zdravlje stanovništva, kao i za bezbedan i miran boravak u prirodi. Planske mere će se sprovesti na teritoriji grada Novog Pazara, uz poseban fokus na područja koja su identifikovana kao žarišta komaraca.

Stručna ekipa angažovanog preduzeća koristiće efikasne i bezbedne metode kako bi se smanjila populacija komaraca i umanjio njihov uticaj na lokalnu zajednicu.

Građani se mole da budu pažljivi tokom ovog procesa i da preduzmu dodatne mere opreza. Tokom ovog tretmana, građanima se preporučuje zatvaranje prozora i vrata tokom tretmana, kao i uklanjanje otvorenih posuda sa vodom kako bi se smanjio broj potencijalnih legla komaraca.

Grad Novi Pazar poziva sve građane da podrže ovu inicijativu i sarađuju sa nadležnim institucijama kako bi se osigurala sigurna i udobna životna sredina za sve stanovnike.

CATEGORIES
Share This