Novi Pazar dobija prihvatilište za pse i mačke lutalice

Novi Pazar dobija prihvatilište za pse i mačke lutalice

Novi Pazar dobija prihvatilište za pse i mačke lutalice, što će  značajno smanjeniti broj pasa i mačaka lutalica na teritoriji Grada Novog Pazara ,a čime će smanjiti i broj oštećenih građana, povećati sigurnost na javnim mestima, saopšteno je  danas  iz gradske uprave Novog Pazara.

U Vladi Republike Srbije potpisan je ugovor o dodeli sredstava na osnovu Odluke raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je Novom Pazaru sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje prihvatilišta za pse imačke lutalice. Ugovor je u ime Grada Novog Pazara potpisao načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

„Grad Novi Pazar je obezbedio lokaciju za izgradnju prihvatilišta za pse i mačke. Pripremljena je projektna dokumentacija za prihvatilište kojim su predviđene upravna zgrada sa ambulantom i stacionarom i dve štanare. Ukupna neto površina svih objekata je 396,33 m2 a ukupna bruto površina je 465,45 m2. Realizacija ovog projekta doprineće se značajnom smanjenju broja pasa i mačaka lutalica na teritoriji Grada Novog Pazara, čime će smanjiti i broj oštećenih građana, povećati sigurnost na javnim mestima“, rekao je načelnik Divanefendić

Na istom konkursu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Gradu Novom Pazaru je odobren još jedan projekat i to za sredstva namenjena za pružanje pomoći jedinici lokalne samouprave u organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za građane na njenoj teritoriji. Sredstva u iznosu od 1,9 miliona dinara služiće za realizaciju projekta „Novi Pazar u dijalogu“ u okviru Dijalog kafea Novog Pazara u Centru „Duga“.

Izvor: A1/ Grad Novi Pazar

CATEGORIES
Share This