Nove ili polovne knjige? (VIDEO)

Nove ili polovne knjige? (VIDEO)

Prosečna cena kompleta knjiga za osnovne i srednje škole varira u zavisnosti od toga da li se kupuju nove ili polovne knjige. Istraživali smo šta za budžet novopazarskih porodica znači kupovina novih knjiga i da li se radije odlučuju za polovne knjige.

Svake godine, roditelji i staratelji u Srbiji i Novom Pazaru suočavaju se sa izazovom nabavke kompleta knjiga za svoje školarce. Cena knjiga često igra ključnu ulogu u njihovim odlukama.

U većini škola širom Srbije, cena kompleta novih knjiga može se kretati od deset do 20.000 dinara, zavisno od razreda i broja predmeta. Cene polovnih knjiga su često nešto niže i mogu se kretati od 1000 do 10.000 dinara po setu.

Uprkos naporima da se olakša teret roditeljima, nabavka knjiga i dalje predstavlja finansijski izazov. Mnoge porodice istražuju različite opcije kako bi pronašle najbolje rešenje za svoje budžete.

Kao odgovor na ove izazove, lokalne vlasti i obrazovne institucije često sarađuju kako bi osmislile programe podrške za porodice sa nižim primanjima, kako bi se obezbedio pristup knjigama svim učenicima bez obzira na njihove finansijske mogućnosti. Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu dobiće komplet besplatnih udžbenika na poklon od svog Grada, počevši od septembra 2023. godine.

CATEGORIES
Share This